Způsob provozování IT infrastruktury – aspekty ovlivňující rozhodování - Hostaš, Zbyněk (2015)
Tato diplomová práce je zaměřena na oblast IT infrastruktury a zejména na výběr nejvhodnější varianty. Jejím účelem je poskytnout vhodný metodický postup, který zajistí a napomůže nalezení té nejvýhodnější varianty provozu IT infrastruktury prostřednictvím aplikace identifikovaných aspektů, které jsou v různé míře zastoupeny v rámci definované množiny variant, které různou měrou kombinují tradiční model provozu IT infrastruktury s Cloud Computing službami. Možnost reálného využití postupu je zkoumána na základě dostupných dat o několika organizacích.