Řízení provozu IT v modelu MBI se zaměřením na prostředí středních škol - Černohorský, Jan; Pour, Jan; Nechanický, Zbyšek; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2015)
Cílem této diplomové práce je přiblížení modelu MBI základnímu a střednímu školství, tedy školám jakožto příspěvkovým organizacím a jejich vybraným IT procesům z pohledu praxe. Referenční model řízení podnikové informatiky MBI (Management Byznys Informatiky) je vyvíjen na katedře Informatiky fakulty Informatiky a Statistiky při Vysoké škole ekonomické v Praze. Teoretická část práce se zabývá přiblížením referenčního modelu MBI čtenáři, stručně shrnuje IT procesy faktoru školství a odkazuje na zdroje využité při definování nových objektů MBI. Tato kapitola také definuje vybrané IT procesy ve školství, pro které jsou v praktické části této práce vytvořeny objekty MBI. V praktické části diplomové práce jsou vytvořeny návrhy definovaných objektů včetně vzorových šablon dokumentů. Tyto objekty jsou v práci uvedeny ve formě tabulek, které odpovídají formátu objektů MBI. V poslední části této práce je ukázka využití definovaných objektů v praxi při řešení scénáře zavádění bezpečnostního (kamerového) systému se záznamem - zpracováním osobních údajů. Návrhy objektů jsou dále zveřejněny na internetových stránkách portálu MBI.
Vedoucí práce: Jan Pour
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses