Způsoby definování požadavků pro výkonnostní testování softwaru - Vodrážka, Michal; Buchalcevová, Alena, 1958-; Strharský, Jaroslav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2015)
Diplomová práce je zaměřena na způsoby definování požadavků pro výkonnostní testování softwaru, a to jak v praxi (na základě průzkumu), tak i v teorii. Cílem práce je analyzovat způsoby definování výkonnostních požadavků, které se reálně využívají na IT projektech. Pro dosažení tohoto cíle je nutné nejprve vymezit pojmy výkonnostního testování, realizovat a vyhodnotit průzkum použití způsobů definování výkonnostních požadavků v praxi a poté provést analýzu způsobů definování požadavků pro výkonnostní testování softwaru z pohledu jejich použitelnosti pro různé typy IT projektů. Přínosem práce je ucelené představení problematiky výkonnostního testování softwaru a především náhled na v praxi užívané způsoby definování výkonnostních požadavků a problémy s nimi spojené, prostřednictvím mnou realizovaného a vyhodnoceného průzkumu. Závěry plynoucí z tohoto průzkumu shrnují, které způsoby definování výkonnostních požadavků jsou aplikované na konkrétní typy IT projektů, které tyto způsoby se osvědčily a které problémy se v určitých případech vyskytují v praxi. Diplomová práce je rozdělena na dvě části, teoretickou a praktickou. Teoretická část objasňuje základní pojmy související s výkonnostním testováním softwaru. Dále je v této části popsána Metodika definování výkonnostních požadavků dle Toma Gilba. Praktická část je zaměřena na realizaci a vyhodnocení průzkumu použití způsobů definování výkonnostních požadavků v praxi a na provedenou analýzu způsobů definování výkonnostních požadavků s ohledem na určité typy projektů.
Vedoucí práce: Alena Buchalcevová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses