Problémy vyhledávání informací v prostředí Internetu - Ngo Anh, Tuan (2015)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou vyhledávání informací na internetu. Cílem práce je poskytnout nejdůležitější informace o fungování internetových vyhledávačů, přičemž zvláštní pozornost je věnována fulltextovému vyhledávači. Práce byla rozdělena do několika částí. V první části jsem se zaměřil na popis principu fungování fulltextového vyhledávání. V druhé části jsem rozebíral další typy vyhledávačů, přičemž jsem vyjmenoval jejich výhody a nevýhody. V třetí části jsem se zaměřil na formulace vyhledávacích dotazů. Další část práce jsem věnoval představením některých konkrétních vyhledávačů a služeb, které nabízejí. Poslední část práce se týká vyhodnocení průzkumu, který poukazuje na problémy, se kterými se setkávají uživatelé při vyhledávání informací na internetu.