Porovnání vybraných softwarových prostředků v prostředí Darknet - Bušta, Jan (2015)
Bakalářská práce se zaměřuje na problematiku týkající se Darknetu. Cílem práce je popsat síť Darknet, charakterizovat vybrané softwary, které umožňují připojení do Darknetu, tyto softwary porovnat a doporučit software potenciálnímu uživateli, který nejvíce vyhovuje daným kritériím. První část je věnovaná teorii a popisuje Darknet z historického a obsahového hlediska. Dále jsou zde popsány softwary, pomocí kterých se lze do Darknetu dostat. Ve druhé části jsou tyto softwary porovnávány pomocí předem vymezených kritérií. V závěru práce je vyhodnocen software I2P jakožto nejvhodnější pro potenciálního uživatele.