Finanční analýza firmy Fruko-Schulz, s.r.o. s návrhem investiční realizace - Bednářová, Kristýna (2015)
Cílem diplomové práce je rozbor finanční situace společnosti Fruko - Schulz s.r.o. pomocí vybraných ukazatelů finanční analýzy v letech 2008 - 2013 z pohledu externího analytika. Je tak získán obraz o dosavadním podnikání společnosti. V návaznosti na finanční situaci firmy je zhodnocen investiční záměr zvolený dle návrhu společnosti, který je posouzen pomocí metod hodnocení efektivnosti investice. Investiční projekt je podroben hodnocení způsobilosti k dotacím ze strukturálních fondů EU prostřednictvím studie proveditelnosti. Diplomová práce shrnuje zjištěné poznatky a doporučuje podat žádost o financování prostřednictvím dotace. Výsledkem je navrhnutí postupů a doporučení, která by mohla firma realizovat a zlepšit si tak svoje postavení na trhu.