Finanční analýza firmy Fruko-Schulz, s.r.o. s návrhem investiční realizace - Bednářová, Kristýna; Matějková, Lenka; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu; Kozáková, Petra (2015)
Cílem diplomové práce je rozbor finanční situace společnosti Fruko - Schulz s.r.o. pomocí vybraných ukazatelů finanční analýzy v letech 2008 - 2013 z pohledu externího analytika. Je tak získán obraz o dosavadním podnikání společnosti. V návaznosti na finanční situaci firmy je zhodnocen investiční záměr zvolený dle návrhu společnosti, který je posouzen pomocí metod hodnocení efektivnosti investice. Investiční projekt je podroben hodnocení způsobilosti k dotacím ze strukturálních fondů EU prostřednictvím studie proveditelnosti. Diplomová práce shrnuje zjištěné poznatky a doporučuje podat žádost o financování prostřednictvím dotace. Výsledkem je navrhnutí postupů a doporučení, která by mohla firma realizovat a zlepšit si tak svoje postavení na trhu.
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2015
Vedoucí práce: Lenka Matějková
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2015
Keywords: finanční analýza; dotace; podnikové investice; management [obor dipl. práce]; diplomové práce; financial analysis; subsidies; capital investments; master's theses