Problematika on-line plateb - Grombířová, Aneta (2015)
Bakalářská práce se zabývá problematikou online plateb a nakupováním zboží a služeb prostřednictvím internetu. Za tímto účelem je pozornost věnována elektronickému a mobilnímu obchodování, a sice platebním metodám, platebním systémům, zabezpečením plateb a rizikům. Teoretická část si klade za cíl tyto aspekty analyzovat, popsat a najít jejich výhody a nevýhody. Analytická část vychází z teoretické části a za pomoci dotazníkového šetření zjišťuje potřeby a preference zákazníků českých e-shopů a zkoumá jejich povědomí o bezpečnosti a rizicích spojených s placením přes web.