Problémy sdílení znalostí s využitím ICT nástrojů - Václavík, Milan; Řezníček, Václav; Smutný, Zdeněk; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2015)
Tato bakalářská práce se zabývá rolí informačních a komunikačních technologií v procesu sdílení znalostí ve školním prostředí. Hlavními cíli této práce jsou identifikace problémů vzniklých v průběhu procesu sdílení a navržení doporučení, jak těmto problémům předcházet. Těchto cílů je dosaženo za pomoci studia informačních zdrojů, rozhovorů se studenty a zúčastněného pozorování. Práce se skládá z několika částí. Teoretická část je zaměřena na vymezení pojmů, jako jsou data, informace a zejména znalost. Sdílení, jakožto činnost umožňující přenos znalosti mezi lidmi, je uvažováno z různých úhlů pohledu, a to z perspektivy managementu znalostí, školního prostředí a také ICT. Dále práce popisuje ICT nástroje, jež jsou v hojné míře využívány studenty za účelem sdílení znalostí. Tento výběr nástrojů byl proveden též na základě rozhovorů, které tvoří další podstatnou část práce. Z výzkumu vyplývá, že hlavní problém ve sdílení znalostí s využitím ICT nástrojů spočívá v samotné kvalitě předávané znalosti. Tudíž se navržená doporučení týkají zejména této problematiky. Hlavním záměrem této práce je tedy poskytnout studentům rady, jak účinně sdílet znalosti za pomoci ICT nástrojů.
Vedoucí práce: Václav Řezníček
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses