Analýza vybraných směrů v oblasti aplikací pro mobilní platformy - Březina, Petr (2015)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na jednotlivé mobilní platformy a vybrané současné směry v oblasti mobilních aplikací. První část práce zahrnuje teoretický podklad v podobě představení, charakteristiky a vývoje nejrozšířenějších platforem za účelem seznámení čtenáře s postupně přibývajícími funkcemi a možnostmi, které moderní aplikace nabízejí. Na základě různorodých funkcí z této části práce jsou vybrány dva směry mobilních aplikací, které jsou v následující části zanalyzovány dle stanovených kritérií a poté vyhodnoceny. Vybrané směry se týkají chytrého mobilního bankovnictví a mobilních navigací. Cílem této práce je každý směr zanalyzovat na základě stanovených kritérií, porovnat mobilní aplikace v příslušném směru obsažené a na základě toho dospět k závěru, které mobilní aplikace dominují a které naopak ztrácejí.