Analýza Competitive Intelligence v středně velkém podniku - Protivínský, Karel; Matuštík, Ondřej; Sova, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2015)
Tato bakalářská práce je zaměřena na téma z oblasti informatiky, a tím je Competitive Intelligence. Jejím cílem je aplikace Competitive Intelligence ve středně velkém podniku. K tomu, abychom mohli aplikaci provést, je nejprve nutné pojem Competitive Intelligence (dále jen CI) definovat, aby čtenář pochopil, co tento pojem představuje a kde se uplatňuje. Hlavním přínosem by mělo být přiblížení fungování CI ve středně velkém podniku. Tato práce se skládá ze 4 částí. První z nich je zaměřena na obecnou charakteristiku Competitive Intelligence. Součástí je jednak definování pojmu, dále se pak zabývá historií, důvodem vzniku CI, jeho dělením podle určitých příznaků a představením základního kamene CI. V dalších částech se zaměřuji nejprve na definování Business Intelligence (dále jen BI), které často bývá s CI spojováno. Samotný rozbor BI není podstatou této práce, proto je tato část sepsána stručněji. Její nejpřínosnější částí je poslední část, kde je rozebrán vztah BI a CI. Následuje část, ve které jsou popsány 3 současné trendy v CI. V poslední části nejprve najdeme charakteristiku středně velkého podniku, dále jeho prostředí, ve kterém podniká a jeho požadavky či omezení na CI. Dále se pak zaměřuji na aplikování teoretických znalostí na tento podnik.
Vedoucí práce: Ondřej Matuštík
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses