Komparácia vybraných rodinných dávok na Slovensku, v Českej republike a v Taliansku - Žitnanská, Henrieta (2015)
Bakalárska práca popisuje sociálnu politiku, systém sociálneho zabezpečenia a štátnu sociálnu podporu, ako jeho súčasť. Hlavným cieľom tejto práce je komparácia rodinných dávok, presnejšie prídavku na dieťa a rodičovského príspevku, poskytovaných na Slovensku, v Českej republike a v Taliansku. V ďalšej časti je priblížená koordinácia sociálneho zabezpečenia vyplývajúca z Nariadenia Európskeho parlamentu a Rady (ES) č. 883/2004 a č. 987/2009 a aplikácia jeho princípov a postupov na praktickom príklade. V závere práce sú zhodnotené rozdiely porovnávaných dávok a výsledky zistené aplikovaním pravidiel koordinačného nariadenia v reálnej situácii.