Komparácia vybraných rodinných dávok na Slovensku, v Českej republike a v Taliansku - Žitnanská, Henrieta; Kaczor, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu; Veselá, Lenka (2015)
Bakalárska práca popisuje sociálnu politiku, systém sociálneho zabezpečenia a štátnu sociálnu podporu, ako jeho súčasť. Hlavným cieľom tejto práce je komparácia rodinných dávok, presnejšie prídavku na dieťa a rodičovského príspevku, poskytovaných na Slovensku, v Českej republike a v Taliansku. V ďalšej časti je priblížená koordinácia sociálneho zabezpečenia vyplývajúca z Nariadenia Európskeho parlamentu a Rady (ES) č. 883/2004 a č. 987/2009 a aplikácia jeho princípov a postupov na praktickom príklade. V závere práce sú zhodnotené rozdiely porovnávaných dávok a výsledky zistené aplikovaním pravidiel koordinačného nariadenia v reálnej situácii.
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2015
Vedoucí práce: Pavel Kaczor
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2015
Keywords: sociální zabezpečení; rodičovský příspěvek; Česko; Slovensko; Itálie; management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; social security; parental benefit; Czechia; Slovakia; Italy; bachelor's theses