Budování a využívání menších počítačových sítí - Koželský, Marek (2015)
Tato práce se zabývá budováním a využíváním menších počítačových sítí. První část se věnuje teorii počítačových sítí. Jsou zde zmíněny síťové standardy, aktivní a pasivní síťové prvky. Dále práce popisuje oblast bezpečnosti. Všechny tyto informace, zejména pak poznatky o bezdrátových sítích, jsou využity v druhé, praktické části. Ta je zaměřena na zlepšení pokrytí WiFi signálem v rodinném domě a řešení zálohování dat uživatelů v domácnosti.