Geomarketing - Dupač, Viktor; Pokorný, Pavel, 1952-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu; Krejčová, Iva (2015)
V této bakalářské práci se zaměřuji na geomarketing. Pomocí ankety mezi náhodně vybranými vysokými školami a společnostmi zjišťuji, jak využívají, nevyužívají geomarketing, případně jsou-li informace ochotny vůbec sdílet. Dále uvádím využití geomarketingu na modelových situacích, kde představuji situace, za kterých je možné využít geomarketing vlastními silami nebo outsorcingem. U modelových situací popisuji výhody geomarketingu oproti některým používaným metodám a popisuji, jak funguje outsorcování jednoho mobilního operátora nebo jak je možné využít Foursquare k v lepším případě propagaci. Nakonec představuji dvě pomůcky pro podporu geomarketingu ze softwarového a internetového světa. Celá tato práce má za cíl seznámit čtenáře se současnými možnostmi a využitím geomarketingu.
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2015
Vedoucí práce: Pavel Pokorný
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2015
Keywords: marketing; geografické informační systémy; management [obor bakal. práce]; geomarketing; bakalářské práce; marketing; geographical information systems; bachelor's theses