Tvorba webových aplikací pomocí frameworku Symfony - Dočkal, Jan; Pecinovský, Rudolf, 1954-; Mazánek, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2015)
Práce se zabývá vytvořením webové aplikace na platformě PHP použitím frameworku Symfony. Cílem práce je přidat Symfony k aktuálnímu porovnání frameworků Grails, Play, Zend, Nette a Node.js a poukázat na jejich rozdíly, jednotlivé frameworky nalezneme v pracích Kadlece [1], Odehnala [2] a Kočárka [3]. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. V teoretické části jsou uvedeny principy práce s frameworkem Symfony. V praktické části je vytvořena aplikace podle návrhu Odehnala a jeho požadavků. Jednotlivé frameworky jsou popsány ve více částech. V první části nacházíme fundamentální odlišnosti platforem. Část druhá pojednává o architektuře frameworků. Třetí část zahrnuje porovnání frameworků, dle určených hodnotících kritérií a také dle osobně nabytých zkušeností a vlastního pohledu. Poslední čtvrtá část porovnává kvalitu dokumentace, podpory, literatury a celkového rozšíření. Výsledkem této práce je srovnání šesti frameworků včetně ukázkové aplikace. Tím je umožňováno vytvoření si vlastního názoru na použité webové frameworky a napomáhá tak při vybrání vhodného kandidáta.
Vedoucí práce: Rudolf Pecinovský
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses