Analýza verejných zákaziek v IT - Vikorová, Dana; Bruckner, Tomáš, 1974-; Šebesta, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2015)
Verejné zákazky v oblasti informačných technológií patria medzi významné investície verejných inštitúcii, ktoré majú pomáhať pri efektívnejšej práci štátnych orgánov. Ústrednou témou tejto práce je zmapovanie investícií orgánov verejnej správy do informačných technológií, získanie prehľadu o dodávateľských vzťahoch, ktoré pri tomto procese vznikajú a položenie základov cenníka manday sadzieb IT profesií. K práci bola využitá analýza neštruktúrovaných dát pomocou softwaru Elasticsearch a dotazovanie IT firiem sídliacich v Prahe. Hlavným prínosom práce je nájdenie najväčších investorov do informačných technológií, porovnanie výdavkov ministerstiev a vlády a miest, nájdenie najčastejších dodávateľov týchto služieb pre jednotlivé ministerstvá i celkovo, a to z pohľadu počtu zadaných zákaziek a sumy cien týchto zákaziek, a získanie jednotlivých cenníkov manday sadzieb tridsiatich IT firiem a tým položenie základov celkového cenníka dvadsiatich IT profesií. Práca je rozdelená na štyri hlavné časti, pričom v prvej sa venuje základnému popisu verejných zákaziek, analýze neštruktúrovaných dát a systému Elasticsearch. V druhej časti sa zaoberá nájdením najväčších investorov z verejného sektoru do oblasti IT.V tretej časti analyzuje dodávateľské vzťahy medzi ministerstvami a ich dodávateľmi informačných technológií a zostavuje rebríček dvadsiatich najčastejších dodávateľov pre verejný sektor. V poslednej časti popisuje analýzu dotazníka manday sadzieb dvadsiatich IT profesií, u ktorých kladie základy cenníka týchto sadzieb.
Vedoucí práce: Tomáš Bruckner
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses