Síťový storage pro účely virtualizace - Korbelář, Jakub (2015)
Diplomová práce se zabývá rozšířením stávající KVM virtualizační infrastruktury o síťový storage v prostředí webhostingové firmy. V první části práce jsou popsány základy z oblasti síťových storage, a zároveň z oblasti virtualizace. To je doplněno popisem současného řešení ve firmě, které se má rozšířovat. Následuje hledání vhodného inovovaného řešení, je nalezeno několik variant, každá je okomentována a jsou shrnuty jejich výhody i nevýhody. V praktické části práce je pak realizována implementace vybraného řešení, včetně testování.