Síťový storage pro účely virtualizace - Korbelář, Jakub; Bruckner, Tomáš, 1974-; Pavlíček, Luboš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2015)
Diplomová práce se zabývá rozšířením stávající KVM virtualizační infrastruktury o síťový storage v prostředí webhostingové firmy. V první části práce jsou popsány základy z oblasti síťových storage, a zároveň z oblasti virtualizace. To je doplněno popisem současného řešení ve firmě, které se má rozšířovat. Následuje hledání vhodného inovovaného řešení, je nalezeno několik variant, každá je okomentována a jsou shrnuty jejich výhody i nevýhody. V praktické části práce je pak realizována implementace vybraného řešení, včetně testování.
Vedoucí práce: Tomáš Bruckner
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses