Návrh a implementace datového skladu pro signalizační monitoring mobilní sítě - Kerol, Valeria; Novotný, Ota, 1971-; Bednárik, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2015)
Cílem diplomové práce je navrhnout a implementovat funkční řešení datového skladu pro signalizační monitoring mobilní sítě na A rozhraní ve společnosti O2 Czech Republic, a. s. Práce je rozdělena do dvou základních částí -- teoretické a praktické. V rámci teoretické části jsou analyzovány současné přístupy k budování datových skladů. Práce poskytuje informace o telekomunikačním prostředí, v němž bude datový sklad realizován. Následně je vyhodnocen současný stav technologií datových uložišť a vybrané možnosti optimalizace datových skladů na RDBMS Oracle. Praktická část je rozdělena do osmi kapitol. V první kapitole jsou uvedeny základní informace o datovém skladu. Dále jsou analyzovány hardwarové prvky serveru, na němž bude datový sklad realizován. Poté jsou vytvořeny instalační postupy pro vybraný operační systém, systém řízení báze dat, potřebné ovladače a podpůrné moduly. Následuje návrh datového skladu a jeho optimalizace. Dále jsou navrženy a implementovány ETL procesy a některé další podpůrné skripty. Následuje analýza a návrh konfigurace diskového uložiště pro implementovaný datový sklad s ohledem na možnosti konkrétního hardwaru. Poslední kapitola se věnuje návrhu a implementaci agregačních tabulek a mechanismů.
Vedoucí práce: Ota Novotný
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses