Budování a využívání menších počítačových sítí - Loukota, Jan (2015)
Práce se zabývá návrhem domácí počítačové sítě a je rozdělena na teoretickou o praktickou část. V teoretické části je rozepsáno o technologiích využitých v praktické části a to o počíta-čové síti, topologií, aktivních a pasivních prvcích, RAID polích, síťovém úložném zařízení a bezdrátové technologii. Druhá, praktická část, je dále rozdělena na čtyři pod-části. První se zabývá popisem původního stavu přestavované sítě, jeho měřením a poukázání na nedostat-ky. Druhá na plánování nového stavu a výběr nových zařízení. Třetí instalací a konfigurací jednotlivých komponent sítě a poslední jejím otestováním. Závěr práce je věnován vyhodno-cení průběhu přestavby a naplnění požadovaných cílů.