Budování a využívání menších počítačových sítí - Zitta, Vladimír (2015)
Bakalářská práce se zabývá návrhem, budováním a testováním domácí počítačové sítě. První část je teoretická a věnuje se síťovým prvkům, protokolům a standardům, které se v domácí síti vyskytují. Druhá část je praktická a zabývá se hlavním cílem práce, tedy návrhem na rozšíření domácí sítě a jeho realizací. Popsány jsou vybrané síťové prvky, jejich konfigurace, nastavení síťových služeb a následné testování sítě.