Řízení projektů SAP – teorie a praxe - Šafránek, Jakub; Koubský, Petr, 1961-; Pobuda, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2015)
Diplomová práce Řízení projektů SAP -- teorie a praxe má tři hlavní cíle -- (1) identifikovat specifika SAP projektů a jakými způsoby jsou SAP projekty řízeny dnes, (2) na základě analýzy a interview se SAP odborníky z praxe najít slabá místa současného způsobu řízení a příležitosti zlepšení, provést SWOT analýzu a (3) navrhnout rámec, jak by měly být SAP projekty řízeny efektivně a využít přitom výstupy ze SWOT analýzy. K dosažení cílů byla využita teoretická analýza dostupných zdrojů z literatury a vědeckých článků a publikací a zároveň strukturovaných rozhovorů s předními odborníky z praxe. Práce se jako jedna z malá v České republice zabývá řízením projektů SAP, její největší přínos je v navržení rámce pro efektivní řízení SAP projektů. Dalším přínosem je pak reflektování závěrů z teoretické analýzy odborníky z praxe a vytvoření SWOT analýzy současného řízení SAP projektů. Tyto informace mohou být užitečné jak pro SAP konzultanty, tak pro manažery pracující na SAP projektech.
Vedoucí práce: Petr Koubský
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses