Rozbor amerického investičního bankovnictví - Kofroň, Ondřej; Musílek, Petr, 1965-; Cibulka, Jakub; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2015)
Cílem bakalářské práce "Rozbor amerického investičního bankovnictví" je podat ucelený a souhrnný pohled na investiční bankovnictví v USA, které má zcela odlišné charakteristiky než investiční bankovnictví v kontinentální Evropě. Práce zachycuje dobu od vzniku amerického investičního bankovnictví až po jeho současnost a analyzuje systém regulace a dohledu nad finančním trhem v USA. Hlavní důraz je kladen na dobu před pádem banky Lehman Brothers a na dobu ovlivněnou světovou finanční krizí, která následovala po pádu zmíněné banky. Bakalářská práce vychází především ze zákonů, které měly či mají vliv na tuto oblast. Jsou zde uvedeny hlavní příčiny finanční krize a reakce vlády na vzniklou situaci. Závěrečná část bakalářské práce je věnována komparaci dvou investičních bank, na které měla světová finanční krize zcela odlišný dopad.
Vedoucí práce: Petr Musílek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses