Odměňování zaměstnanců ve veřejné správě - Klvaňová, Markéta (2015)
Práce teoreticky pojednává o veřejné správě v České republice. Hlouběji se zabývá odměňováním zaměstnanců veřejné správy, platovým systémem a různými příplatky k platu. Teoreticky vysvětluje i právní úpravu dané problematiky. Teoretické poznatky jsou prakticky využity při ukázce výpočtu platu zastupitele na pozici starosty. Praktická část práce je postavena na dotazníkovém šetření o odměňování zaměstnanců veřejné správy obcí do 1 000 obyvatel ve vybraných krajích. Cílem práce je zhodnocení odměňování dle různých kritérií a zjištění, zda se odměňování mezi jednotlivými kraji výrazně odlišuje.