Analýza slevových portálů hlediska bezpečnosti - Maskaliunets, Stanislau; Veber, Jaromír; Luc, Ladislav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2015)
Tato bakalářská práce analyzuje trh slevových portálů z hlediska bezpečnosti. Nejprve je popsán pojem bezpečnosti informačních systémů. Poté jsou vysvětleny metody zabezpečení webových aplikací. Webové aplikace běží pomocí protokolu HTTP a více zabezpečené aplikace používají protokol HTTPS, který obsahuje bezpečnostní vrstvy TLS/SSL. V této práci je popsán princip fungování HTTP protokolu. Dále jsou popsány SSL/TLS protokoly a metody jejich získání. Taky v teoretické části jsou popsány metody šifrování. Praktická část je zaměřena na obranu proti útokům a analýzu slevových portálů. Je objasněna historie vývoje světových a českých slevových portálů. Na konci práce je provedena analýza slevových portálů z hlediska bezpečnosti, poté následuje porovnání výsledků této analýzy.
Vedoucí práce: Jaromír Veber
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses