Úloha veřejných financí při obnově území - Dvořák, Pavel; Strnad, Zdeněk, 1978-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu; Glaser, Lukáš (2015)
Diplomová práce "Úloha veřejných financí při obnově území" hodnotí zapojení veřejných financí při obnově území po zásahu živelními pohromami ve spojitosti s budováním preventivních opatření v návaznosti na platnou legislativu. Provádí analýzy čerpání veřejných financí na prevenci před živelními pohromami a na následnou obnovu území po živelních pohromách demonstrovaných na příkladu povodní. Pro posouzení efektivnosti vynakládání prostředků z veřejných financí na živelní pohromy byla vybrána povodeň, neboť ta postihuje území České republiky ze všech živelních pohrom nejčastěji. Výstupem práce je zhodnocení efektivnosti veřejných výdajů v komparaci se zkušenostmi z okolních evropských zemí a formulace doporučení pro zefektivnění systému financování odstraňování následků živelních pohrom.
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2015
Vedoucí práce: Zdeněk Strnad
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2015
Keywords: veřejné finance; přírodní katastrofy; obnova území; dotace; management [obor dipl. práce]; diplomové práce; public finance; natural disasters; area redevelopment; subsidies; master's theses