Esper Web Webové rozhranie pre spracovanie udalostí v reálnom čase - Kravec, Martin (2015)
Táto diplomová práca sa zaoberá problematikou spracovania komplexných udalostí. V teoretickej časti nájdeme vysvetlenie základných pojmov a popis použitých technológií. Čitateľ sa tiež zoznámi so základmi práce v esperi. Praktická časť práce sa zaoberá vytvorením administračného rozhrania, ktoré po napojení na serverovú časť aplikácie umožní použitie základnej funkcionality esper engine aj bez predchádzajúcej znalosti programovania. Súčasťou praktickej časti je postup prípravy systému, inštalácie a spustenia aplikácie, keďže ide o netriviálnu úlohu.