Dopady krize ve stavebnictví na obor výroby stavebních hmot - Maříková, Tereza (2015)
Tato bakalářská práce se zabývá krizí stavebního sektoru České republiky. Popisuje jeho prostředí, fungovaní a subjekty, které působí ve stavebnictví. Další část pojednává o celosvětové ekonomické krizi, jejím vzniku, průběhu, a především o tom, jaký měla dopad na obor stavebnictví. Jako ukazatele vývoje ve stavebnictví jsou používány stavební produkce, počet vydaných stavebních povolení nebo orientační hodnota staveb. Blíže bude rozebráno prostředí výroby stavebních hmot spolu s konkrétní společností, která v tomto odvětví působí. Záměrem je zjistit, jak krize ovlivnila společnost i celé odvětví, a zda vývoj v období krize koresponduje nebo je tomu naopak.