Rozdílný výklad vybraných ustanovení EÚOLP v judikatuře SDEU a ESLP - Černá, Hana (2013)
Cílem diplomové práce je ve zvláštní části práce metodou analýzy a komparace identifikovat rozdílný výklad vybraných ustanovení EÚOLP v judikatuře SDEU a ESLP. Dílčí cíl, kterým se zabývá část obecná, je stanoven jako vymezení významu a pravomocí SDEU a ESLP, především pak ve vztahu k EÚOLP. Výchozí hypotéza zní: "Přistoupení EU k EÚOLP by pomohlo k odstranění nesrovnalostí ve výkladu EÚOLP a definovalo jasný vztah mezi ESLP a SDEU."