Rozdílný výklad vybraných ustanovení EÚOLP v judikatuře SDEU a ESLP - Černá, Hana; Grmelová, Nicole, 1975-; Hubková, Pavlína; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2013)
Cílem diplomové práce je ve zvláštní části práce metodou analýzy a komparace identifikovat rozdílný výklad vybraných ustanovení EÚOLP v judikatuře SDEU a ESLP. Dílčí cíl, kterým se zabývá část obecná, je stanoven jako vymezení významu a pravomocí SDEU a ESLP, především pak ve vztahu k EÚOLP. Výchozí hypotéza zní: "Přistoupení EU k EÚOLP by pomohlo k odstranění nesrovnalostí ve výkladu EÚOLP a definovalo jasný vztah mezi ESLP a SDEU."
Vedoucí práce: Nicole Grmelová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses