Moderní trendy v BI a jejich využití - Boháč, Jan (2014)
Bakalářská práce je zaměřená na několik cílů. První je identifikace trendů posledních let v oblasti Business Intelligence. Dále se zaměřuje na zavedení těchto trendů do praxe. Závěrečná část práce je věnována použitím Business Intelligence v praxi. Hlavním účelem je ukázat možné využití Business Intelligence na reálných příkladech a to i v netradičních odvětvích. Důležitá je také část případových studií, jelikož ukazuje využití Business Intelligence a uváděných trendů ve skutečných podnicích a institucích. Práce je rozdělena na několik částí, kde popisuje komponenty Business Intelligence, nové trendy v oblasti BI, budoucnost BI, zavedení do praxe, doporučená řešení pro různé druhy podniků a případové studie z praxe Smyslem práce je posloužit jako průvodce do světa BI a jejího využití v praxi.