Analýza podnikatelského prostředí francouzského regionu PACA a rozvoj obchodní spolupráce s ČR - Baťhová, Barbora; Gullová, Soňa, 1954-; Zamykalová, Miroslava, 1949-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2015)
Cílem této bakalářské práce je provést analýzu podnikatelského prostředí francouzského regionu Provence-Alpes-Côte d'Azur a zmapovat obchodní spolupráci mezi ČR a regionem. Mým záměrem je zde poskytnout koplexní informace nejen o regionu a jeho podnikatelském prostředí, ale i jeho kultuře a jejím vlivu na obchodní jednání s obchodníky z této oblasti. Po krátkém teoretickém úvodu následuje nosná kapitola celé práce, ve které je provedena PEST analýza regionu. V následující kapitole jsou na základě provedené analýzy idetifikovány silné a slabé stránky regionu. Tato část práce zahrnuje i zkušenosti a doporučení českých firem, jenž zde mají své dodavatele a může tak být přínosná pro další české společnost zvažující obchodování s tímto regionem. Poslední kapitola mapuje obchodní spolupráci ČR a regionu a navrhuje perspektivní oblasti k exportu pro české obchodníky.
Vedoucí práce: Soňa Gullová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses