Analýza hospodářských vztahů ČR v rámci EU - vybrané problémy - Škutová, Sněžana (2014)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na analýzu hospodářských vztahů České republiky v rámci Evropské unie a její vybrané problémy. Je zaměřena na sousední státy České republiky a to Německo, Slovensko, Rakousko a Polsko. První kapitola je věnována problematice hospodářských vztahů a významu zahraničního obchodu pro Českou republiku. Druhá část práce se zaměřuje na společnou obchodní politiku Evropské unie a její význam pro Českou republiku. Třetí část práce se zaobírá analýzou hospodářských vztahů s Německem, Polskem, Rakouskem a Slovenskem a jejich specifickými obchodními vztahy.