Cestovní ruch a Evropská unie - Žahourová, Lenka; Abrhám, Josef; Brůžková, Pavla; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2014)
Tato práce se zabývá vývojem cestovního ruchu ve vybraných členských státech Evropské unie a politikou tohoto společenství ve vztahu k odvětví cestovního ruchu. První kapitola vymezuje pozici Evropy jako kontinentu v mezinárodním cestovním ruchu a nejvýznamnější příjmové a zdrojové státy mezinárodního cestovního ruchu. Druhá kapitola sleduje vývoj cestovního ruchu podle vybraných ukazatelů ve státech, které vstoupily do Evropské unie v roce 2004. Následně jsou tyto státy porovnány dle jednotlivých ukazatelů. Třetí kapitola komplexně mapuje oficiální stanovisko Evropské unie ve vztahu k cestovnímu ruchu. Popisuje institucionální zajištění, legislativu a strategické dokumenty související s cestovním ruchem. Čtvrtá kapitola představuje nejdůležitější produkty a projekty realizované Evropskou unií určené pro podporu cestovního ruchu. V poslední kapitole jsou uvedeny nejdůležitější nové trendy v odvětví cestovního ruchu.
Vedoucí práce: Josef Abrhám
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses