Význam přímých zahraničních investic při utváření vnější rovnováhy země (případ zemí Visegrádské čtyřky a Slovinska) - Havel, Radek; Mandel, Martin, 1962-; Houštecký, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2015)
Přímé zahraniční investice hrají podstatnou roli v soudobé globální ekonomice. Zejména u tranzitivních zemí lze vysledovat značnou míru závislosti makroekonomických veličin na přímých zahraničních investicích. Příliv kapitálu má však různě silné efekty na jednotlivé makroekonomické veličiny u sledovaných zemí. Efekty přímých zahraničních investic mohou být pozitivní například v růstu celkových investic a exportu, ale i negativní související s prudkou apreciací měny a masivní repatriací zisků.
Vedoucí práce: Martin Mandel
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses