Obchodní metody při vývozu investičních celků - Dobyšarová, Adéla (2015)
Tato bakalářská práce se věnuje analýze obchodních metod při vývozu investičních celků, konkrétně tendrových řízení a PPP projektů. Vzhledem k dlouhodobosti, složitosti vztahů a finanční náročnosti při vývozu investičních celků se v práci zaměřuji i na metody financování vývozu investičních celků. Zmíněna je i legislativa, která veřejné zakázky a PPP projekty upravuje jak na celosvětové, evropské, tak i národní úrovni. Čeští vývozci se v posledních letech do mezinárodní dodávky investičních celků stále intenzivněji zapojují, mnoho tuzemských podniků i v roli generálního dodavatele. Několik úspěšných vývozců investičních celků představím a zaměřím se také na exportní příležitosti pro české podniky.