Obchodní metody při vývozu investičních celků - Dobyšarová, Adéla; Černohlávková, Eva, 1936-2016; Nejedlý, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2015)
Tato bakalářská práce se věnuje analýze obchodních metod při vývozu investičních celků, konkrétně tendrových řízení a PPP projektů. Vzhledem k dlouhodobosti, složitosti vztahů a finanční náročnosti při vývozu investičních celků se v práci zaměřuji i na metody financování vývozu investičních celků. Zmíněna je i legislativa, která veřejné zakázky a PPP projekty upravuje jak na celosvětové, evropské, tak i národní úrovni. Čeští vývozci se v posledních letech do mezinárodní dodávky investičních celků stále intenzivněji zapojují, mnoho tuzemských podniků i v roli generálního dodavatele. Několik úspěšných vývozců investičních celků představím a zaměřím se také na exportní příležitosti pro české podniky.
Vedoucí práce: Eva Černohlávková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses