Komparace penzijních systémů ve vybraných státech světa a doporučení pro Českou republiku - Zralá, Jana; Bolotov, Ilya; Zajíc, Ladislav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2014)
Cílem diplomové práce je provést komparaci penzijních systémů Kanady, Nizozemí, Švédska, Švýcarska. Nejprve se obecně zaměřím na charakteristiku různých typů penzijních systémů s jejich klady a zápory, poté provedu srovnávací analýzu podle zvolených kritérií. Poslední kapitola bude věnována českému penzijnímu systému, kde podrobně popíšu, jak funguje třípilířový důchodový systém. V závěru práce na základě získaných poznatků z komparovaných penzijních systémů udělám doporučení právě pro český penzijní systém.
Vedoucí práce: Ilya Bolotov
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses