Podnikatelský plán - založení cestovní kanceláře - Lukášová, Pavla (2014)
Diplomová práce se zaměřuje na vypracování podnikatelského plánu založení cestovní kanceláře specializující se na výjezdový cestovní ruch. Teoretická část této práce seznamuje čtenáře se základními termíny v oblasti podnikání, podnikatelského plánu, legislativy týkající se cestovních kanceláří a také se stěžejními pojmy cestovního ruchu. Praktická část vychází z poznatků získaných v teoretické části a představuje konkrétní podnikatelský plán a zjišťuje, zda je založení podniku reálné a zda bude podnik životaschopný na trhu českých cestovních kanceláří. Zhodnocení životaschopnosti podnikatelského plánu je provedeno metodou finanční analýzy, tvorby SWOT analýzy a výpočtu bodu zvratu.