Incoterms 2010 - Zimová, Tereza; Sato, Alexej, 1952-; Halík, Jaroslav, 1961-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2015)
Cílem této práce je seznámit čtenáře s dodací podmínkou, která je důležitou náležitostí kupní smlouvy v rámci jednoho státu i v rámci mezinárodního obchodního styku a s pravidly INCOTERMS, která jsou nejuznávanější a nejrozšířenější pravidla pro jednotný výklad dodacích doložek. V práci je možné nalézt postupný vývoj těchto pravidel od prvního vydání z roku 1936 po nejaktuálnější verzi INCOTERMS 2010, podrobný přehled jednotlivých doložek a podmínek prodávajícího a kupujícího, které s těmito pravidly souvisí a nejasnosti objevující se při používaní INCOTERMS 2010.
Vedoucí práce: Alexej Sato
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses