Specifika kultury a ideologií Turecka a vstup do EU - Formanová, Dora (2014)
Tato práce se snaží zachytit konkrétní kulturní a ideologická specifika Turecka. Konkrétně se pak zabývá otázkou, zda jsou tato specifika důležitá pro vstup Turecka do Evropské unie a do jaké míry ovlivňuje vstup například jiné náboženství či ideologie kemalismu.