Kyberzločin - Šembera, Kryštof; Žák, Květoslav; Moravec, Tomáš, 1983-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2015)
Diplomová práce Kyberzločin je reakcí na stále se zvyšující počet trestných činů páchaných ve virtuálním prostředí. Jejím hlavním cílem je tuto problematiku přiblížit. Předně se práce zabývá definičními a teoretickými problémy spojenými s kyberkriminalitou. Navazuje přehled světové legislativy a politiky v ČR, EU a USA. Ve druhé části je prostor věnován dvěma vybraným kyberzločinům - kyberstalkingu a kyberšikaně. U obou druhů jednání je pozornost zaměřena nejen na definiční specifika, ale také na jejich aktéry a potenciální prevenci. Závěr popisuje jakým způsobem se chovají mladiství v prostředí internetu především co se týká navazování přátelství online a zveřejňování osobních informací.
Vedoucí práce: Květoslav Žák
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podnikání a právo [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses