Makroekonomická analýza Francie a nastavení hospodářské politiky v letech 2000-2012 s ohledem na průběh v hospodářském cyklu - Novotný, Michal (2014)
Cílem této diplomové práce je analýza a posouzení makroekonomického vývoje Francie v závislosti na nastavení jednotlivých odvětví hospodářské politiky a to mezi lety 2000 a 2012, případně 2013. Na základě jednotlivých zjištění bude dáno doporučení pro nastavení hospodářské politiky. V teoretické části, která je tvořena sekcí jedna až pět, je popsána hospodářská politika a její jednotlivá odvětví, hospodářský růst a cyklus, makroekonomická analýza a jednotlivé zkoumané veličiny. Praktická část, která je rozdělena do čtyř sekcí, obsahuje popis výchozí situace a analýzu jednotlivých zkoumaných proměnných a hospodářské politiky v rámci hlavního zkoumaného období. Poslední sekce praktické části obsahuje jednotlivá doporučení pro hospodářskou politiku.