Analýza a komparace vybraných vývojových parametrů České a Slovenské televize - Rejzek, Jan (2015)
Cílem této bakalářské práce je analyzovat a následně porovnat a zhodnotit vývoj vybraných vývojových ukazatelů České a Slovenské televize. V teoretické části je nejprve přiblížen vývoj veřejnoprávního televizního trhu ve střední a východní Evropě. Poté se práce již zabývá Českou a Slovenskou televizi. Nejprve je popsána jejich historie a vývoj a poté jsou analyzovány jednotlivé vybrané vývojové parametry obou institucí, které jsou rozděleny do tří oblastí. Závěrečná kapitola se pak zabývá komparací analyzovaných vývojových parametrů, jejich zhodnocením a okomentováním.