Česko-německé hospodářské vztahy - Dudková, Lenka (2015)
Cílem této práce je pomocí analýzy jednotlivých ekonomik, jejich zahraničně obchodních politik a vzájemné hospodářské spolupráce zhodnotit ekonomické vztahy České republiky a Německa. V první kapitole jsou představeny a porovnávány základní makroekonomické údaje. Následující kapitola se již zaměřuje na historii vzájemných vztahů, česko-německou obchodní výměnu zboží a služeb a potenciál vzájemných obchodních vztahů. Poslední kapitola je věnována přímým zahraničním investicím v obou ekonomikách.