Analýza responzivního designu webových stránek - Ronovský, Jan (2015)
Práce se zabývá technologiemi a optimalizací v rámci tvorby responzivních webových stránek. Sumarizuje současný stav a dává menší výhled, kde je budoucnost responzivního designu. To vše je rozebráno na příkladu 4 zpravodajských webových stránek ihned.cz, novinky.cz, blesk.cz, extra.cz, které jsou v práci rozebrány z hlediska oblastí, které se nejvíce podílí na pocitu uživatele z prohlížení. Webové stránky jsou pomocí kritérií vycházejících z těchto oblastí porovnány a k nejdůležitějším chybám jednotlivých webových stránek jsou navržena funkční řešení. Chyby jsou závěrem zasazeny do kontextu ostatních webových stránek a jsou navrženy standardní postupy, které podobné chyby řeší a lze je použít při tvorbě dalších responzivních webových stránek.