Využití cestovatelských blogů jako zdroje dat o trhu cestovního ruchu - Rychlá, Barbora (2015)
Bakalářská práce se zabývá možnostmi využití cestovatelských blogů jako zdroje dat o trhu cestovního ruchu. Práce je rozdělena do dvou částí. Teoretická část se skládá ze dvou kapitol - první se zabývá marketingem, druhá kapitola představuje úvod do teorie infomace a řeší problematiku blogování. V rámci praktické části byl pomocí dotazníkového šetření vytvořen profil autora cestovatelského blogu. Dále byla provedena analýza cestovatelských blogů, expat blogů, cestovatelských vlogů a profilů blogerů na Twitteru. V poslední kapitole bylo prostřednictvím výsledků dotazníkového šetření zhodnoceno současné postavení cestovatelských blogů jako zdroje informací v organizacích cestovního ruchu a byly zhodnoceny výsledky provedené analýzy.