Využití cestovatelských blogů jako zdroje dat o trhu cestovního ruchu - Rychlá, Barbora; Jarolímková, Liběna; Jenčková, Jiřina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2015)
Bakalářská práce se zabývá možnostmi využití cestovatelských blogů jako zdroje dat o trhu cestovního ruchu. Práce je rozdělena do dvou částí. Teoretická část se skládá ze dvou kapitol - první se zabývá marketingem, druhá kapitola představuje úvod do teorie infomace a řeší problematiku blogování. V rámci praktické části byl pomocí dotazníkového šetření vytvořen profil autora cestovatelského blogu. Dále byla provedena analýza cestovatelských blogů, expat blogů, cestovatelských vlogů a profilů blogerů na Twitteru. V poslední kapitole bylo prostřednictvím výsledků dotazníkového šetření zhodnoceno současné postavení cestovatelských blogů jako zdroje informací v organizacích cestovního ruchu a byly zhodnoceny výsledky provedené analýzy.
Vedoucí práce: Liběna Jarolímková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch a regionální rozvoj [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses