Digitální dědictví v sociální síti Facebook - Chvojka, Cyrill (2015)
Bakalářská práce zkoumá pojem digitální dědictví optikou sociálních sítí, se zaměřením na prostředí sítě Facebook. Ve spojitosti s pojmem digitální dědictví na sociální síti Facebook, se zaměřuje na popis uživatelského chování, popis možností sítě jak nakládat s osobními daty uživatelů, možnosti uživatelů jak ovlivnit jejich digitální dědictví ve formě profilu na síti Facebook, a předkládá a interpretuje výsledky dotazníkového šetření mezi uživateli na toto téma. Dále práce nabízí možné vývojové směry, v oblasti návrhu nových řešení pro digitální dědictví v prostředí sociální sítě, a nabízí také stručný a přehledný návod pro laického uživa-tele, ve kterém definuje proč by se o něj měl zajímat, a jak by mohl své digitální dědictví ošet-řit.